2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Žaliavalgiškas tortas su mėlynėmis






Sudėtis:
Pagrindui:
1 stikl. migdolų riešutų
5 minkštos datulės
2 šaukštai kakavos

Užpilui:
2 stikl. anakardžių riešutų
1/2 stikl. vandens
2 šaukštai medaus
1/2 stikl. mėlynių
5 šaukštai kokosų aliejaus

Eiga: Sumalti nuplautis migdolų riešutus smulkintuvu iki miltų. Įdėti datules, gerai sumalti, įberti kakavos ir dar kartą viską sumaišyti. Gautą masę sudėti į 20 cm sklermens formą ir gerai prispausti. Geriausia naudoti formą, kurios kraštai nuimami.
Maisto maišytuvu gerai sumalti anakardžių riešutus, išmaišyti medų kartu su vandeniu. Įdėti mėlynes, dar kartą sumaišyti.
Įpilti kokosų aliejaus ir viską kartu išsukti iki minkštos varsškės masės. Įpilti įdarą į formą.
Padėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 8-10 val.
Skanaus.

Receptas ir Olgos Dzindzeletos knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą