Esu Justė. Man patinka, viskas ką galima dar ir dar kartą panaudoti. Tad pristatau savo rankų darbo gaminius, kurie didžioji dalis yra padaryti iš įvairių antrinių žaliavų - likučių. Knygos ir geras kinas - mano antroji aistra. Čia pristatau ir tas knygas bei filmus, kurie man yra palikę vieną ar kitą įspūdį.
2013 m. balandžio 23 d., antradienis
Žaliavalgiškas tortas su mėlynėmis
Sudėtis:
Pagrindui:
1 stikl. migdolų riešutų
5 minkštos datulės
2 šaukštai kakavos
Užpilui:
2 stikl. anakardžių riešutų
1/2 stikl. vandens
2 šaukštai medaus
1/2 stikl. mėlynių
5 šaukštai kokosų aliejaus
Eiga: Sumalti nuplautis migdolų riešutus smulkintuvu iki miltų. Įdėti datules, gerai sumalti, įberti kakavos ir dar kartą viską sumaišyti. Gautą masę sudėti į 20 cm sklermens formą ir gerai prispausti. Geriausia naudoti formą, kurios kraštai nuimami.
Maisto maišytuvu gerai sumalti anakardžių riešutus, išmaišyti medų kartu su vandeniu. Įdėti mėlynes, dar kartą sumaišyti.
Įpilti kokosų aliejaus ir viską kartu išsukti iki minkštos varsškės masės. Įpilti įdarą į formą.
Padėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 8-10 val.
Skanaus.
Receptas ir Olgos Dzindzeletos knygos.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą