2014 m. kovo 14 d., penktadienis

Aromatinga žirnių, špinatų ir pomidorų sriuba





Reikės:
 250 g žirių
1,5 l daržovių sultiio
dviejų saujų špinatų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
3 skiltelių česnako
1 a.š. aitriosios paprikos (aš dėjau pusę)
2 a.š. maltų kuminų
2 a.š. saldžiosios paprikos (aš dėjau ne prieskonius, o pačią papriką)
1 v.š. pomidorų pastos (aš dėjau pomidorų padažo)
2 vidutinio dydžio pomidorų
1 citrinos
natūralaus jogurto
druskos
pipirų

Gaminimas:
Apsivirkite žirnius daržovių sultinyje.
Morką sutarkuokite smulkiai. Supjaustykite svogūną, česnako skilteles sutrinkite.
Įkaitinkite keptuvę, suberkite morkas, svogūną ir česnaką, sutruointą aitriąją papriką, įberkite truputi druskos ir pipirų. Kepikite tol, kol daržovės ims rusvėti.
Suberkite į keptuvę kuminus, saldžiąją papriką, pamaišykite ir keletą sekundžių pakaitinkite.
Viską subrekite į apvirtų žirnių puodą. Virkite ant silpnos ugnies, suberkite pomidorų pastą.
Pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į sriubą ir virkite kol žirniai visai jau bus išvirę.
Į išvirtą sriubą sudėkite špinatus ir jogurtą. Ir viską sutrinti blenderiu ar maisto trintuvu.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą