Esu Justė. Man patinka, viskas ką galima dar ir dar kartą panaudoti. Tad pristatau savo rankų darbo gaminius, kurie didžioji dalis yra padaryti iš įvairių antrinių žaliavų - likučių. Knygos ir geras kinas - mano antroji aistra. Čia pristatau ir tas knygas bei filmus, kurie man yra palikę vieną ar kitą įspūdį.
2014 m. sausio 18 d., šeštadienis
Humusas (avinžirnių užtepas)
Ši užtepėlė - viena iš mano vyro mėgstamiausių, kaip jis pats sako "Dievų maistas" :)
Sudėtis:
1 stkl. virtų avinžirnių
1/4 stikl. alyvuogių aliejaus (aš dedu mažiau)
1/4 stikl. vandens
2 v.š. Tahini (kaip pvz: Sveiki produktai parduoda)
1 skiltelė česnako
2 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
pipirų
Gaminimas:
Viską sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei per riebu įsipilkite vandens, nes tahini padažas yra irgi riebus. Galima eksperimentuoti ir dėti kokių norisi prieskonių ar žalumynų.
Tepame ant duoniukų, duonos ar į jį mirkyti daržoves (morkas, salierus ir pan.), tepti ant salotų lapų.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą