2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Žaliavalgiška pomidorų užtepėlė su naminiais krekeriais






Užtepėlė:
1/2 stil. mirkytų anakardžių
80 g. pomidorų
1/2 citrinos sulčių
prieskonių pgl. skonį
Ingridientus sumalti trintuvu iki pašteto konsistencijos.

Krekeriai:
1/2 stikl. kvietinių miltų
1/2 stikl. ruginių miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š. rudojo cukraus
2 val. š. aguonų
1 valg. š. šalto sviesto
8 valg.š. riebios grietinės
Gaminimas:
Sumaišyti aiejų rušių miltus, druską, cukrų ir aguonas. Sutarkuoti sviestą ir sutrinti su pirštais su biriais produktais, kol šis pasiskirstys. Supilkite grietinę ir suminkykite vidutiio kietumo tešlą. Jei ji pernelyg sausą įpilkite dar šiek tiek grietinės. Įdėkite į šaldytuvą 1 val pastovėti.
Tešlą plonai iškočioti apie 2 mm storio. Supjaustykite gabalėliais, ir kepkite 180 C kol gražiai apskrus.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą