2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Žaliavalgiškas vyniotinis




Sudėtis:
1/2 stikl. migdolų riešutų
1 stikl. linų sėmenų
1/2 stikl. razinų
Įdarui:
1/2 stikl. džiovintų abrikosų
1 a.š. tarkuotų imbierų
2 a.š. kakavos miltelių
Eiga:
Pamirkyti razinas vandenyje 30 min., gerai jas nuplauti.
Atskirai vandenyje pamirkyti džiovintus abrikosus 30 min. Gerai juos nuplauti.
Smulkintuvu sumalti migdolus iki miltų konsistencijos. Įdėti linų sėmenų miltų, razinų ir dar kartą gerai viską išmaišyti iki vientisos masės.
Smulkintuvu sumalti abrikosus kartu su imbieru iki kreminės konsistencijos. Įberti kakavos. Dar kartą viską gerai sumaišyti.
Ant stalo pakloti maistinę plėvelę ir ant jos iškočioti stačiakampio formos, 5 mm storio riešutų masę. Ant viršaus užtepti įdaro, paliekant gale apie 1 cm neužtepti pagrindo.
Pradedant nuo artimiausio krašto kelti plėvelę ir sukti vyniotinį. Supjaustyti.
Skanaus :)
Receptas is Olgos Dzindzeletos knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą