2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Žaliavalgiškas cukinijų tortukas




Pyrago pagrindui:
1 stikl. įvairių nemirkytų riešutų
saujelė pamirkytų datulių ar abrikosų
Vidurianm sluoksniui:
1 stikl. mirkytų anakardžių
1/2 stikl. cukinijų tyrelės
2-3 v.š. kokosų sviesto
1 citrinos sultys
 2-3 v.š. medaus
Viršutiniam sluoksniui:
1/2 stikl. šaldytų aviečių, sumaišytų su kakava ir sutrintų.
Gaminimas:
Pagrinduis skirtus produktus sudedame į virtuvinį kombainą ir sublenderiuojame, sumalam iki trupinių, nepermalam, nes gausisi košė. Jei nesitrina įpiolam truputi vandens. Gautą masę sudedam į torto formą, geriausia, atsegamu šonu. Gerai suspaudžiame.
Vidurionio sluoksnio produktus taip pat sublenderiuojame, turi gautis tyrelė. Užpilame ant pyrago. tada pasidarome trečią sluoksnį, šį irgi užpilame.
Kai sluoksniai supilti, torčiuką dedame į šaldytuvą. Geriausia laikyti per naktį ir kt. dieną skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą