Esu Justė. Man patinka, viskas ką galima dar ir dar kartą panaudoti. Tad pristatau savo rankų darbo gaminius, kurie didžioji dalis yra padaryti iš įvairių antrinių žaliavų - likučių. Knygos ir geras kinas - mano antroji aistra. Čia pristatau ir tas knygas bei filmus, kurie man yra palikę vieną ar kitą įspūdį.
2014 m. kovo 14 d., penktadienis
Aromatinga žirnių, špinatų ir pomidorų sriuba
Reikės:
250 g žirių
1,5 l daržovių sultiio
dviejų saujų špinatų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
3 skiltelių česnako
1 a.š. aitriosios paprikos (aš dėjau pusę)
2 a.š. maltų kuminų
2 a.š. saldžiosios paprikos (aš dėjau ne prieskonius, o pačią papriką)
1 v.š. pomidorų pastos (aš dėjau pomidorų padažo)
2 vidutinio dydžio pomidorų
1 citrinos
natūralaus jogurto
druskos
pipirų
Gaminimas:
Apsivirkite žirnius daržovių sultinyje.
Morką sutarkuokite smulkiai. Supjaustykite svogūną, česnako skilteles sutrinkite.
Įkaitinkite keptuvę, suberkite morkas, svogūną ir česnaką, sutruointą aitriąją papriką, įberkite truputi druskos ir pipirų. Kepikite tol, kol daržovės ims rusvėti.
Suberkite į keptuvę kuminus, saldžiąją papriką, pamaišykite ir keletą sekundžių pakaitinkite.
Viską subrekite į apvirtų žirnių puodą. Virkite ant silpnos ugnies, suberkite pomidorų pastą.
Pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į sriubą ir virkite kol žirniai visai jau bus išvirę.
Į išvirtą sriubą sudėkite špinatus ir jogurtą. Ir viską sutrinti blenderiu ar maisto trintuvu.
Skanaus :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą