Tešlai:
350g pirmos rūšies miltų
50 ml alyvuogių aliejaus
150 ml jogurto ( aš kartais dedu jogurtinės grietinės)
50-75 ml vandens
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
pomidorai
bazilikas
feta
permezano sūio
Garam masalos
tomato padažo
alyvuogių aliejaus
kt. ko yra šaldytuve.
Gaminimas:
Miltus, kepimo miltelius, druską ir aliejų suberti į indą. Aliejų pirštais įtrinkite į miltus, kad riebalai tolygiai pasisikirstytų. Supilkite jogurtą ir vandenį. Telšlą išminkykite, ji turi būti vidutinio kietumo. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir įdėkite geram pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti 3-5 mm storio, aš iš karto kočioju skardoje. Ant iškočiotos tešlos pilu alyvuogių aliejaus, tolygiai paskirstau, tada užpilu tomatų padažo irgi tolygiai paskirstau. Trečias sluoksnis - tarkuotas permezanas, kad lengvai pasidengtų. Po to dedu pomidorus, baziliką, fetą, prieskonius, ir ant viršaus vėl permezaną.
Kepame 180 C temperatūroje. Ar picoso padas iškepęs, galite patikrinti atsargiai atkėlę peiliu picos kraštą. Turi būti lengvai apskrudęs.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą