Kitokių sriubų tiesą sakant mūsų namie niekas ir nevalgo. Mažoji apskritai tiktai trintas.
Šį kartą eksperimentas, ir sakyčiau netgi labai vykęs.
Sudėtis:
bulvės
cukinijos
fermentinis sūris
šparaginės pupelės
česnako keleta skiltelių
svogūnas
sviestas
džiovintas bazilikas
džiovintos petražolės
kvapnusis karis
Avatara masala
Garam masala
asafetida
kumino sėklos
muskato riešutas (trintas)
grietinė
Himalajų druska
Gaminimas:
Apverdam bulves (šį kartą truputi pražiopsojau, tai išvirė).
Susitarkuojam fermentinį sūrį.
Susipjautom cukiniją, šparagines pupeles ir svogūną.
Įkaitinam sviestą ir apkepinam truputi, asafetidą, kvapnųjį karį, Avatara masala, Garam masala, muskato riešutą ir kumino sėklas. Kai truputi apkepa, suberiam svogūną ir šparagus. Po keleto minučių suberiam ir cukiniją. Ir įspaudžiam česnaką.
Palaukiam kol gražiai apskrunda.
Į puodą supilam apkepintas daržoves ir įpilam vandens, kad tik apsemtų. Verdam kol daržovės bus beveik išvirę, tada sudedam jau apvirtas bulves, suberiam džiovintą baziliką ir petražoles. Bei įpilam grietinę. Paverdam dar keletą minučių.
Viską sutriname su blenderiu ir apibarstome fermentiniu sūriu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą