2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Humusas (avinžirnių užtepas)






Ši užtepėlė - viena iš mano vyro mėgstamiausių, kaip jis pats sako "Dievų maistas" :)

Sudėtis:
1 stkl. virtų avinžirnių
1/4 stikl. alyvuogių aliejaus (aš dedu mažiau)
1/4 stikl. vandens
2 v.š. Tahini (kaip pvz: Sveiki produktai parduoda)
1 skiltelė česnako
2 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
pipirų

Gaminimas:

Viską sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei per riebu įsipilkite vandens, nes tahini padažas yra irgi riebus.  Galima eksperimentuoti ir dėti kokių norisi prieskonių ar žalumynų.

Tepame ant duoniukų, duonos ar į jį mirkyti daržoves (morkas, salierus ir pan.), tepti ant salotų lapų.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą