2014 m. sausio 21 d., antradienis

Aštri indiška lešių sriuba

Tiesą sakant šios sriubos skonis kažkuo panašius į mano mėgstamos, bet jau senai senai valgytos Meksikietiškos sriubos su faršu. Tad tiems, kurie mėgsta aštrias sriubas su faršu ši kaip tik tas pakaitalas :)







Sudėtis:
200 g. virtų lešių
2 raudonų svogūnų
3 šaukštų aliejaus
2 morkų
50 g. sviesto
2 skiltelių česnako
2 a.š. kario
2 a.š. kumino
2 a.š. kalendrų (prieskoniai)
1 a.š. kardamono (aš dėjau 1 ankštį)
1 aitriosios paprikos (aš dėjau 0,5 )
2 cm. šviežio imbiero gabaliuko
2 šaukštais rudo cukraus
2 indelių (po 425 g) konservuotų pomidorų savo sultyse
1 l. daržovių sultinio
druskos
natūralaus jogurto (aš dėjau jogurtinės grietinės)
pipirų

Gaminimas:
Apsivirkite lešius.
Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje su sviestu. Suberkite smulkintas morkas ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite smulkintą papriką, sukrų ir prieskonius. Truputi pakepinkite.
Tada viską supilkite į puodą su sultiniu. Sudėkite pomidorus ir troškinkite ant lėtos ugnies.
Paskaninkite druska ir imbieru. Supilikite lešius ir dar truputi pavirkite.
Supilkite jogurtą.
Viską sutrinti su virtuviniu kombainu.

Skanaus :)

p.s. labai tinka šiuo šaltu laikotarpiu, tikrai greitai sušilsyte :)

Receptas iš VMG žiemos numerio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą